رازهای من بزرگترین مدیر مالی جهان3
راز سوم
تاکنون، تنها افراد انگشتشماری اجازه یافتند تا از ساختمان قدیمی موسسهء برک شیر در اوماها دیدن کنند. ساختمانی که کیریس اسنتاورو، موسس انجمن مدیریت مالی نیویورک و همکارانش زمانی بر آن حکومت میکردند. آنانی که موفق به دیدار از آن ساختمان شدهاند، گزارش میکنند که در آنجا صدها قفسه، مملو از اطلاعیههای هزاران شرکت وجود دارد.
در مورد روشهای وارن بافت در آن شرکت دو چیز کاملا مشخص است. نخست، همانطور که وارن بافت تایید میکند، گزارشهای موجود در آن ساختمان، همهء اطلاعیههای سالانه و فصلی شرکتهاست و هیچ چیزی که در دسترس همگان قرار نداشته باشد، در آنجا یافت نمیشود. دوم، وارن بافت اظهار میکند او در موسسهاش حتی از یک کامپیوتر نیز استفاده نکرده و حتی از ماشین حساب نیز هرگز بهره نجسته است.
به شهادت افراد زیادی که با وارن بافت ملاقات داشتهاند، او از حافظهای شگفتانگیز برخوردار است و این توانایی را دارد که بسیاری از محاسبات را بدون استفاده از وسایل رایج انجام دهد. وارن بافت قادر است مثالهای متعددی را از داستانهای مرموز، مبهم و تیره و تار سرمایهگذاری هایش و موقعیت رقبایش، در دهها سال پیش به خاطر بیاورد. به نظر میرسد، وارن بافت قسمتهای زیادی از اطلاعیههایی که امروز در کابینتهای آن ساختمان خاک میخورند را مطالعه کرده و جالب است که اکثر آنها را به صورت دقیق به خاطر میآورد.
به نظر میرسد یکی از روشهای وارن بافت هنگامی که قصد داشت با معیارهای دقیق و سختگیرانه اش شرکتی را برای سرمایهگذاری انتخاب کند این بود که حجم وسیعی از اطلاعاتی که در ذهناش در مورد شرکت به خاطر سپرده بود، مرور میکرد و نتایج حاصل را با قیمتهای کنونی تطبیق میداد.
بافت، هرگز در تعقیب خوششانسی ولو به میزان اندک نبود. او هرگز این ایده را نداشت که کمی از متوسط بازار بهتر عمل کند. او بهترین موقعیت را همراه با بیشترین سود مطالبه میکرد. او میگوید: «موقعیتی که در آن سرمایهگذاری میکنید باید به حدی عالی باشد که گویی روبهرویتان فریاد میکشد. اگر اینگونه نیست، وقت خود را با آن تلف نکنید.»
به طور خلاصه، ما به راز سوم وارن بافت میرسیم:
«هزاران سهم را برای یافتن سهم_آن شرکتی که روبهرویتان فریاد میکشد، بررسی کنید.»
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.